- Receptes
Broqueta de xai i tomàquets cherry

Broqueta de xai i tomàquets cherry
De Bon Preu
Data de publicació: 12 de maig del 2025
Broquetes de xai amb tomàquets cherry frescos. Descobreix com preparar pas a pas aquesta recepta senzilla amb xai!Temps i porcions
1 h 25 minTemps total
4Porcions
Ingredients
- 500 grams de carn de xai
- 1 carbassó
- 20 boletes de mozzarella
- 4 tomàquets cherry
- 1 llimona
- 2 grans d'all
- 20 ml de vinagre balsàmic
- Oli d'oliva verge extra
- Romaní
- Sal
- Pebre negre
Preparació
Pas 1
Si vols presentar les broquetes de manera espectacular, fes servir les branques de romaní com a punxó. Per fer-ho, pela les branquetes i guardeu les fulles de la punta, de manera que us quedi un tronc net.Pas 2
Talla els lloms de xai a daus. Salpebre i posa’ls dins d’un recipient, coberts d’oli d’oliva, els alls pelats i trencats, vinagre balsàmic, el suc de mitja llimona, la pela ratllada de la llimona i les fulles de romaní fresc. Deixa macerar un mínim d’1 h.Pas 3
Talla el carbassó a làmines longitudinals amb l’ajut d’un pelador. Han de quedar unes làmines molt fines. Quan les tinguis a punt, embolica cada bola de mozzarella en una làmina de carbassó.Pas 4
Clava un tomàquet xerri a cada branca de romaní o en una broqueta convencional. Clava també el carbassó amb mozzarella. Per acabar, posa un tros de xai. Fes tres o quatre broquetes d’aquesta manera.Pas 5
Posa les broquetes en una safata de forn. Unta el carbassó amb una mica del suc del marinat i ho cous al forn, a 200 ºC, durant 10 min.