Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.
Mínim: 35,00 €
  • Receptes
  • Broqueta de xai i tomàquets cherry

Broqueta de xai i tomàquets cherry

Broqueta de xai i tomàquets cherry

De Bon Preu
Data de publicació: 12 de maig del 2025
Broquetes de xai amb tomàquets cherry frescos. Descobreix com preparar pas a pas aquesta recepta senzilla amb xai!
Compra els ingredients

Temps i porcions

1 h 25 minTemps total
4Porcions

Ingredients

  • 500 grams de carn de xai
  • 1 carbassó
  • 20 boletes de mozzarella
  • 4 tomàquets cherry
  • 1 llimona
  • 2 grans d'all
  • 20 ml de vinagre balsàmic
  • Oli d'oliva verge extra
  • Romaní
  • Sal
  • Pebre negre

Preparació

  1. Pas 1

    Si vols presentar les broquetes de manera espectacular, fes servir les branques de romaní com a punxó. Per fer-ho, pela les branquetes i guardeu les fulles de la punta, de manera que us quedi un tronc net.
  2. Pas 2

    Talla els lloms de xai a daus. Salpebre i posa’ls dins d’un recipient, coberts d’oli d’oliva, els alls pelats i trencats, vinagre balsàmic, el suc de mitja llimona, la pela ratllada de la llimona i les fulles de romaní fresc. Deixa macerar un mínim d’1 h.
  3. Pas 3

    Talla el carbassó a làmines longitudinals amb l’ajut d’un pelador. Han de quedar unes làmines molt fines. Quan les tinguis a punt, embolica cada bola de mozzarella en una làmina de carbassó.
  4. Pas 4

    Clava un tomàquet xerri a cada branca de romaní o en una broqueta convencional. Clava també el carbassó amb mozzarella. Per acabar, posa un tros de xai. Fes tres o quatre broquetes d’aquesta manera.
  5. Pas 5

    Posa les broquetes en una safata de forn. Unta el carbassó amb una mica del suc del marinat i ho cous al forn, a 200 ºC, durant 10 min.