Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Pàgina inicialPàgina inicial
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.
Mínim: 35,00 €
Planxat de pollastre rostit

Planxat de pollastre rostit

De Sofia Janer
Data de publicació: 11 de novembre del 2025
Aquesta recepta és una manera diferent d’aprofitar les sobres dels àpats nadalencs. Es tracta d’una recepta molt versàtil, pensada per donar una segona vida a un aliment que moltes vegades no sabem què fer-ne i elaborar un sandvitx divertit.
Compra els ingredients

Temps i porcions

2 hTemps total
2Porcions

Ingredients

  • 500 grams de llet sencera
  • 40 grams de farina
  • 40 grams de mantega/greix de pollastre
  • 10 grams de tòfona
  • 8 grams de salsa Perrins
  • 4 llesques de pa de pagès
  • 400 grams de pollastre rostit
  • 4 cebes
  • 100 grams de vi blanc
  • Nou moscada
  • Sal
  • Pebre negre
  • Formatge emmental
  • Mostassa
  • Oli d'oliva verge extra

Preparació

8 passos

Preparació de la beixamel tofonada

  • Pas 1

    En una cassola, fondrem els 40g de mantega o greix del pollastre i afegirem els 40g de farina de cop.
  • Pas 2

    Torrarem lleugerament la farina i afegirem la llet en 3 parts.
  • Pas 3

    Salpebrem, ratllem nou moscada al gust, afegim la salsa Perrins i la tòfona triturada, i cuinarem uns 15 minuts sense deixar de remenar.

Preparació del planxat

  • Pas 1

    Barrejarem el pollastre lleugerament saltejat amb la beixamel i reservarem.
  • Pas 2

    En una paella, caramel·litzarem la ceba tallada petita amb un raig d’oli i sal.
  • Pas 3

    Quan comenci a estar daurada, li afegirem el vi i deixarem que cuini fins que estigui ben caramel·litzada.
  • Pas 4

    Sobre una llesca, col·locarem el pollastre amb beixamel, ceba caramel·litzada, formatge emmental ratllat i acabarem amb l’altra llesca untada amb mostassa per una cara i per la de fora, amb mantega.
  • Pas 5

    Disposarem una nou de mantega a la sandvitxera, col·locarem el sandvitx i el planxarem fins que estigui ben daurat i el formatge fongui.