
Vieires glacejades
De Bon Preu
Data de publicació: 17 de novembre del 2025
Les vieires glacejades són una proposta refinada i elegant que combina la textura delicada del marisc amb el contrast dolç i especiat del cremós de pastanaga. Amb un toc de cúrcuma, comí i vinagreta de menta, aquest plat destaca per la seva presentació sofisticada i el seu equilibri de sabors, ideal per sorprendre en ocasions especials.Temps i porcions
45 minTemps total
4Porcions
Ingredients
- 8 vieires
- 1 kg de pastanagues
- 150 grams de mantega
- 100 grams de formatge parmesà
- 100 grams de brots verds
- 100 ml d'oli d'oliva verge extra
- 2 cullerades de vinagre de xerès
- 1 culleradeta de cúrcuma
- 1 de comí molt
- sal
- pebre blanc
Preparació
Pas 1
Pela i trosseja les pastanagues. Posa-les en una safata de forn amb un dit d’aigua, tapa la safata amb paper d’alumini i cou-les al forn a 180 °C durant 15 min. Escorre-les i tritura-les en calent amb 100 g de mantega, la cúrcuma, el comí, sal i pebre blanc. Deixa-ho refredar.Pas 2
Fes una vinagreta barrejant l’oli, el vinagre i un pessic de sal. Talla encenalls de formatge amb l’ajuda d’un pelador.Pas 3
Retira les closques de les vieires. Neteja’n la carn i el coral.Pas 4
Cou les vieires en una paella amb la resta de la mantega i un polsim de sal i pebre, 1 min per cada costat impregnant-ho constantment amb el suc de la cocció.Pas 5
Munta els 4 plats posant-hi en cadascun un fil de cremós de pastanaga, dues vieires glacejades i alguns brots verds. Amaneix-ho amb la vinagreta i els encenalls de formatge.