Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Pàgina inicialPàgina inicial
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.
Mínim: 35,00 €
Timbal de poma caramelitzada

Timbal de poma caramelitzada

De Bon Preu
Data de publicació: 13 de novembre del 2025
El timbal de poma caramelitzada és una proposta sofisticada i sorprenent que combina la dolçor de la poma amb el toc intens del formatge de cabra gratinat. Amb ingredients senzills i una presentació elegant, aquest plat és ideal per servir com a entrant en ocasions especials. La menta fresca i el sèsam negre aporten frescor i contrast, convertint cada mos en una experiència equilibrada i deliciosa.
Compra els ingredients

Temps i porcions

2 hTemps total
4Porcions

Ingredients

  • 100 grams de mantega
  • 40 grams de sucre
  • 1 kg de pomes
  • 1 cullerada de panses sultanes
  • 1 cullerada de pinyons
  • 4 rodanxes de formatge de cabra en rull
  • 100 ml d'oli d'oliva suau
  • Menta fresca
  • Pebre blanc
  • Sal
  • Llavors de sèsam

Preparació

  • Pas 1

    Fon la mantega amb el sucre per formar un caramel molt suau. Afegeix-hi les pomes pelades i tallades, les panses i els pinyons. Cou-ho fins que la poma caramel·litzi. Afegeix-hi sal i pebre blanc. Reserva-ho.
  • Pas 2

    Emulsiona l’oli d’oliva amb fulles de menta fresca fent servir la batedora. Reserva’l.
  • Pas 3

    Talla el rull de formatge de cabra a rodanxes de la mida d’un dit i mig. Preescalfa el forn amb el gratinador a 180 °C. Col·loca un motllo rodó d’emplatar sobre una safata antiadherent, posa-hi la poma caramel·litzada fins a l’altura que vulguis i, a sobre, el formatge de cabra. Gratina-ho fins que quedi daurat i cruixent.
  • Pas 4

    Emplata-ho amb l’ajuda d’una espàtula. Amb una cullera, dibuixa un fil d’oli de menta. Decora-ho amb les llavors de sèsam negre per sobre del formatge.
  • Pas 5

    Acaba el plat amb un parell de fulletes de menta com a decoració i serveix-lo.