- Receptes
Tartaleta de préssec

Temps i porcions
1 hTemps total
4Porcions
Ingredients
- 1 làmina base de pasta brisa
- 3 llimones
- 175 grams de sucre
- 3 ous
- 100 grams de mantega
- 4 préssecs
- 1 cullerada de suc de llimona
- Menta fresca
Preparació
9 passosPreparació per a la crema de llimona
Pas 1
Exprimeix el suc de les 3 llimones i ralla'n la pell en un bol.Pas 2
En un cassó, barreja el suc de les llimones, la ratlladura de les llimones, 150g de sucre i els ous.Pas 3
Cuina-ho a foc mitjà, remenant constantment, fins que la barreja espesseixi (uns 10 minuts).Pas 4
Retira-ho del foc i posa-hi els 100 g de mantega, barrejant fins que es fongui i la crema quedi suau.Pas 5
Deixa-ho refredar i refrigera-ho.
Preparació del farciment
Pas 1
Pela i talla els 4 préssecs a grills fins. Barreja'ls amb 25 g de sucre, el suc de llimona i deixa-ho reposar 10 minuts.
Preparació
Pas 1
Escalfa el forn a 180 graus. Estira la massa sobre una superfície enfarinada fins a un gruix d'uns 3-4 mm. Folra un motlle amb la massa, pressionant bé les vores i retallant l'excés.Pas 2
Punxa la base de la massa amb una forquilla i cobreix-la amb paper de forn. Posa-hi a sobre un pes, com cigrons secs o boles de ceràmica, i enforna-la 15 minuts. Retira els pesos i el paper i enforna-ho 10 minuts més. Deixa-la refredar completamentPas 3
Omple la base de les cassoletes amb la crema de llimona i col·loca-hi els grills de préssec a sobre. Refrigera-ho almenys 1 hora abans de servir-ho.