Sopa de ceba, xampinyons i pernil salat
De Bon Preu
Data de publicació: 07 de juny del 2024
Descobreix el secret de l'autèntica sopa de ceba. La nostra recepta et guiarà pas a pas perquè puguis gaudir d'aquest clàssic. Afegeix el teu toc personal i crea una versió única.Temps i porcions
45 minTemps total
4Porcions
Ingredients
- 5 cebes
- 4 grans d'all
- 40 g de mantega
- 1 l de brou de verdures
- 150 g de pernil salat
- 200 g de cigrons
- 200 g d'arròs blanc cuit
- 0.5 barra de pa del dia anterior
- 150 g de formatge ratllat
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
Preparació
Pas 1
Pela i talla les cebes en forma de mitges llunes fines. Pela els alls i talla'ls a làmines. Neteja els xampinyons i talla'ls a trossos.Pas 2
En una cassola, posa la mantega i un rajolí d'oli d'oliva. Afegeix-hi les cebes i els alls i ofega-ho tot a foc baix amb una mica de sal i pebre uns 5 minuts.Pas 3
Incorpora el brou calent, deixa que arribi al punt d'ebullició, després abaixa el foc, tapa-ho i segueix la cocció durant uns 20 minuts.Pas 4
Mentrestant, escalfa una cullerada d'oli d'oliva en una paella i salta-hi el pernil trossejat fins que tingui un color més fosc. Afegeix-hi el pa trossejat, salta-ho uns 2 minuts, retira-ho i reserva-ho.Pas 5
A la mateixa paella, sense netejar-la, posa-hi els xampinyons trossejats i salta'ls durant 2-3 minuts.Pas 6
Posa l'arròs cuit, els cigrons, els xampinyons saltats, el pa i el pernil a la sopa. Opcionalment, pots escampar per sobre de cada ració una mica de formatge ratllat i gratinar-lo.