Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.
Mínim: 35,00 €
sardines en escabetx

Sardines en escabetx

De Bon Preu
Data de publicació: 24 de febrer del 2025
Recorda els sabors de la infància amb aquesta recepta de sardines en escabetx. T'ensenyem com preparar aquest plat tradicional de forma fàcil i ràpida, perfecte per a qualsevol ocasió.
Compra els ingredients

Temps i porcions

30 minTemps total
4Porcions

Ingredients

  • 8 lloms de sardines nets sense espines
  • 300 grams d'oli d'oliva verge extra
  • 100 grams de vinagre de poma
  • 50 grams de vermut blanc
  • 6 grams d'all
  • 1 ceba dolça
  • 2 pastanagues
  • 1 culleradeta de pebre vermell de la Vera
  • 1 culleradeta de pebre negre en gra
  • 2 fulles de llorer
  • 1 culleradeta de farigola
  • 1 culleradeta de romaní
  • 1 culleradeta de sal
  • La ratlladura de mitja taronja

Preparació

  1. Pas 1

    Pela i talla les pastanagues a rodanxes fines, els alls a làmines fines i la ceba a la juliana.
  2. Pas 2

    Escalfa l'oli d'oliva en una cassola a foc mitjà. Posa-hi els alls laminats, la ceba i la pastanaga i cuina-ho a foc baix fins que les hortalisses estiguin tendres.
  3. Pas 3

    Abaixa la intensitat del foc i afegeix-hi la ratlladura de taronja, el pebre vermell, el vinagre, el vermut, el pebre, el romaní, el llorer i la sal. Deixa-ho bullir a foc suau 5-8 min.
  4. Pas 4

    Finalment, posa-hi les sardines amb la pell cap amunt, submergint-les en l'escabetx amb cura. Cuina-les un parell de minuts, retira-les del foc i tapa-ho. Pots menjar-te-les al moment, però quedaran més bones si les deixes reposar a la nevera 24 hores.