- Receptes
Sardines en escabetx

Sardines en escabetx
De Bon Preu
Data de publicació: 24 de febrer del 2025
Recorda els sabors de la infància amb aquesta recepta de sardines en escabetx. T'ensenyem com preparar aquest plat tradicional de forma fàcil i ràpida, perfecte per a qualsevol ocasió.Temps i porcions
30 minTemps total
4Porcions
Ingredients
- 8 lloms de sardines nets sense espines
- 300 grams d'oli d'oliva verge extra
- 100 grams de vinagre de poma
- 50 grams de vermut blanc
- 6 grams d'all
- 1 ceba dolça
- 2 pastanagues
- 1 culleradeta de pebre vermell de la Vera
- 1 culleradeta de pebre negre en gra
- 2 fulles de llorer
- 1 culleradeta de farigola
- 1 culleradeta de romaní
- 1 culleradeta de sal
- La ratlladura de mitja taronja
Preparació
Pas 1
Pela i talla les pastanagues a rodanxes fines, els alls a làmines fines i la ceba a la juliana.Pas 2
Escalfa l'oli d'oliva en una cassola a foc mitjà. Posa-hi els alls laminats, la ceba i la pastanaga i cuina-ho a foc baix fins que les hortalisses estiguin tendres.Pas 3
Abaixa la intensitat del foc i afegeix-hi la ratlladura de taronja, el pebre vermell, el vinagre, el vermut, el pebre, el romaní, el llorer i la sal. Deixa-ho bullir a foc suau 5-8 min.Pas 4
Finalment, posa-hi les sardines amb la pell cap amunt, submergint-les en l'escabetx amb cura. Cuina-les un parell de minuts, retira-les del foc i tapa-ho. Pots menjar-te-les al moment, però quedaran més bones si les deixes reposar a la nevera 24 hores.