
Pollastre farcit amb prunes
De Bon Preu
Data de publicació: 17 de novembre del 2025
El pollastre farcit amb prunes és un plat tradicional i festiu que combina la suavitat de la carn amb la dolçor dels fruits secs i les prunes. Ideal per a celebracions o àpats especials, aquesta recepta destaca per la seva salsa aromàtica i rica en matisos, que aporta calidesa i sofisticació a la taula.Temps i porcions
50 minTemps total
4Porcions
Ingredients
- 150 g de carn picada de porc
- 4 cuixes de pollastre dessossades amb pell
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 250 ml de vi ranci
- 500 ml de brou de pollastre
- 100 g d'orellanes seques
- 70 grams de pinyons torrats
- 80 grams de panses
- 60 grams de prunes seques sense pinyol
- 1 pal de canyella
- 1 pela de taronja
- 1 cullerada de maicena
- sal
- pebre al gust
Preparació
8 passosPreparació de la salsa
Pas 1
En un cassó, posa el vi ranci i el brou de pollastre.Pas 2
Afegeix-hi les orellanes, 50 grams de pinyons, 50 grams de panses, 30 grams de prunes seques sense pinyol, el pal de canyella i la pela d’una taronja. Deixa que bulli a foc mitjà-alt fins que redueixi una mica.Pas 3
Retira el pal de vainilla i la pela de taronja. Condimenta-ho amb sal i pebre. Dissol la maicena en 2 cullerades d’aigua i afegeix-la per lligar la salsa.
Preparació del farcit
Pas 1
Mescla la carn picada amb 30 grams de prunes picades sense pinyol, 20 grams de pinyons, 30 grams de panses, sal i pebre i reserva-la.
Preparació del pollastre
Pas 1
Salpebra les cuixes. Estén-les sobre un film transparent amb la pell cap avall i reparteix-hi 2 cullerades de farcit. Enrotlla cada cuixa des de la part més estreta i lliga-les amb fil de carnisseria.Pas 2
Col·loca les cuixes en una safata de forn, unta-les amb oli i cou-les al forn escalfat a 180 °C durant 30 minuts.Pas 3
Retira les cuixes del forn, posa-les dins la salsa i deixa-les coure 2 min més. Talla cada cuixa en 4 trossos.Pas 4
Serveix-ho amb la salsa al voltant del pollastre.