
Planxat de pollastre rostit
De Sofia Janer
Data de publicació: 11 de novembre del 2025
Aquesta recepta és una manera diferent d’aprofitar les sobres dels àpats nadalencs. Es tracta d’una recepta molt versàtil, pensada per donar una segona vida a un aliment que moltes vegades no sabem què fer-ne i elaborar un sandvitx divertit.Temps i porcions
2 hTemps total
2Porcions
Ingredients
- 500 grams de llet sencera
- 40 grams de farina
- 40 grams de mantega/greix de pollastre
- 10 grams de tòfona
- 8 grams de salsa Perrins
- 4 llesques de pa de pagès
- 400 grams de pollastre rostit
- 4 cebes
- 100 grams de vi blanc
- Nou moscada
- Sal
- Pebre negre
- Formatge emmental
- Mostassa
- Oli d'oliva verge extra
Preparació
8 passosPreparació de la beixamel tofonada
Pas 1
En una cassola, fondrem els 40g de mantega o greix del pollastre i afegirem els 40g de farina de cop.Pas 2
Torrarem lleugerament la farina i afegirem la llet en 3 parts.Pas 3
Salpebrem, ratllem nou moscada al gust, afegim la salsa Perrins i la tòfona triturada, i cuinarem uns 15 minuts sense deixar de remenar.
Preparació del planxat
Pas 1
Barrejarem el pollastre lleugerament saltejat amb la beixamel i reservarem.Pas 2
En una paella, caramel·litzarem la ceba tallada petita amb un raig d’oli i sal.Pas 3
Quan comenci a estar daurada, li afegirem el vi i deixarem que cuini fins que estigui ben caramel·litzada.Pas 4
Sobre una llesca, col·locarem el pollastre amb beixamel, ceba caramel·litzada, formatge emmental ratllat i acabarem amb l’altra llesca untada amb mostassa per una cara i per la de fora, amb mantega.Pas 5
Disposarem una nou de mantega a la sandvitxera, col·locarem el sandvitx i el planxarem fins que estigui ben daurat i el formatge fongui.