- Receptes
- Totes les col·leccions
- Plats base fruita
Piadines amb figues

Piadines amb figues
De Myrto Kalle
Data de publicació: 01 de setembre del 2025
Aquest plat és una proposta súper fàcil per a l'estiu. Es prepara en pocs minuts i combina sabors dolços i salats amb una de les millors fruites del mes d'agost, les figues. Perfecte per a un sopar d'estiu o per compartir.Temps i porcions
50 minTemps total
2Porcions
Ingredients
- 2 piadines
- 2 cebes
- 100 grams de formatge de cabra rulo
- 3 figues
- Unes fulles de ruca
- Un grapat de nous
- 2 cullerada d'oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta de mel
- Sal
- Pebre negre
Preparació
Pas 1
Peleu i talleu les cebes a làmines fines. Poseu-les en una paella amb una cullerada d’oli d’oliva i una mica de sal. Coeu-les a foc lent durant uns 25-30 minuts, remenant sovint, fins que estiguin daurades i caramel·litzades. Reserveu.Pas 2
Escalfeu el forn a 200 °C (amb calor a dalt i a baix).Pas 3
Col·loqueu les piadines en una safata de forn. Afegiu un rajolí d’oli d’oliva i repartiu la ceba caramel·litzada a sobre de cada piadina.Pas 4
Talleu el formatge de cabra a rodanxes i les figues a quarts o làmines fines. Distribuïu-les per sobre de la ceba.Pas 5
Enforneu durant 8-10 minuts, fins que el formatge estigui lleugerament.Pas 6
Traieu del forn i afegiu-hi la ruca fresca i les nous trencades. Amaniu amb un toc més d’oli d’oliva i, si voleu, una mica de mel.Pas 7
Talleu i serviu immediatament.