Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Pàgina inicialPàgina inicial
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.
Mínim: 35,00 €
Piadines amb figues

Piadines amb figues

De Myrto Kalle
Data de publicació: 01 de setembre del 2025
Aquest plat és una proposta súper fàcil per a l'estiu. Es prepara en pocs minuts i combina sabors dolços i salats amb una de les millors fruites del mes d'agost, les figues. Perfecte per a un sopar d'estiu o per compartir.
Compra els ingredients

Temps i porcions

50 minTemps total
2Porcions

Ingredients

  • 2 piadines
  • 2 cebes
  • 100 grams de formatge de cabra rulo
  • 3 figues
  • Unes fulles de ruca
  • Un grapat de nous
  • 2 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta de mel
  • Sal
  • Pebre negre

Preparació

  1. Pas 1

    Peleu i talleu les cebes a làmines fines. Poseu-les en una paella amb una cullerada d’oli d’oliva i una mica de sal. Coeu-les a foc lent durant uns 25-30 minuts, remenant sovint, fins que estiguin daurades i caramel·litzades. Reserveu.
  2. Pas 2

    Escalfeu el forn a 200 °C (amb calor a dalt i a baix).
  3. Pas 3

    Col·loqueu les piadines en una safata de forn. Afegiu un rajolí d’oli d’oliva i repartiu la ceba caramel·litzada a sobre de cada piadina.
  4. Pas 4

    Talleu el formatge de cabra a rodanxes i les figues a quarts o làmines fines. Distribuïu-les per sobre de la ceba.
  5. Pas 5

    Enforneu durant 8-10 minuts, fins que el formatge estigui lleugerament.
  6. Pas 6

    Traieu del forn i afegiu-hi la ruca fresca i les nous trencades. Amaniu amb un toc més d’oli d’oliva i, si voleu, una mica de mel.
  7. Pas 7

    Talleu i serviu immediatament.