- Receptes
Panellets

Panellets
De Bon Preu
Data de publicació: 09 d’octubre del 2025
Cuinar no ha de ser sempre una tasca rutinària... Aquesta castanyada la cuina esdevé un espai de trobada i complicitat. Amb l'arribada de la tardor, aprofitem els productes de temporada per elaborar panellets casolans amb pinyons cruixents, coco o codonyat dolç. Cada panellet és una petita obra d'art feta amb les mans i el cor. Perquè les millors històries i records sovint neixen al voltant d'una safata plena de tradició.Temps i porcions
12 hTemps total
12Porcions
Ingredients
- 500 grams de sucre
- 500 grams de ametlla molta
- 1 patata o moniato
- 1 llimona
- 375 grams de pinyons
- 100 grams de coco rallat
- Codonyat
- 1 ou
Preparació
Pas 1
Bull la patata o moniato, sense pelar, en una olla amb aigua. Un cop bullida i pelada afegeix el sucre, l'ametlla molta, la patata o moniato bullit i la ralladura de la pell de llimona en un bol. Barreja-ho durant uns minuts fins obtenir una massa consistent i cobreix la preparació amb paper de film transparent.Pas 2
Per als panellets de coco: agafem una part de la massa i la posem en un altre bol, en aquest cas hi afegim el coco ratllat al gust que anirem integrant a poc a poc. També ho cobrim amb paper de film transparent.Pas 3
Deixem reposar les masses de panellets a la nevera durant tota la nit.Pas 4
Començem a donar forma als panellets agafant una part de la massa i fent-ne boles petites. Deixatem un ou en un bol.Pas 5
Per als panellets de pinyons: mullem les boles de massa amb ou i les arrebossem de pinyons, pressionant lleugerament perquè s'enganxin.Pas 6
Per als panellets de codonyat: reservem un tros de massa i li donem una mida allargada, a continuació tallem tires de codonyat d'1 cm de d'amplada aproximadament i les col·loquem sobre la massa. Seguidament emboliquem aquesta massa com si fos un caneló i la tallem al biaix de la mida d'un panellet.Pas 7
Per als panellets de coco: agafem la massa de coco i en fem boletes, les pintem amb ou i les arrebossem amb coco ratllat.Pas 8
Per obtenir un resultat més brillant, podem pintar els panellets amb ou.Pas 9
Escalfem el forn a 200 graus i deixem coure els panellets de pinyons durant un 10 minuts, i 8 minuts la resta de panellets.