Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Pàgina inicialPàgina inicial
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.
Mínim: 35,00 €
Panellets

Panellets

De Bon Preu
Data de publicació: 09 d’octubre del 2025
Cuinar no ha de ser sempre una tasca rutinària... Aquesta castanyada la cuina esdevé un espai de trobada i complicitat. Amb l'arribada de la tardor, aprofitem els productes de temporada per elaborar panellets casolans amb pinyons cruixents, coco o codonyat dolç. Cada panellet és una petita obra d'art feta amb les mans i el cor. Perquè les millors històries i records sovint neixen al voltant d'una safata plena de tradició.
Compra els ingredients

Temps i porcions

12 hTemps total
12Porcions

Ingredients

  • 500 grams de sucre
  • 500 grams de ametlla molta
  • 1 patata o moniato
  • 1 llimona
  • 375 grams de pinyons
  • 100 grams de coco rallat
  • Codonyat
  • 1 ou

Preparació

  1. Pas 1

    Bull la patata o moniato, sense pelar, en una olla amb aigua. Un cop bullida i pelada afegeix el sucre, l'ametlla molta, la patata o moniato bullit i la ralladura de la pell de llimona en un bol. Barreja-ho durant uns minuts fins obtenir una massa consistent i cobreix la preparació amb paper de film transparent.
  2. Pas 2

    Per als panellets de coco: agafem una part de la massa i la posem en un altre bol, en aquest cas hi afegim el coco ratllat al gust que anirem integrant a poc a poc. També ho cobrim amb paper de film transparent.
  3. Pas 3

    Deixem reposar les masses de panellets a la nevera durant tota la nit.
  4. Pas 4

    Començem a donar forma als panellets agafant una part de la massa i fent-ne boles petites. Deixatem un ou en un bol.
  5. Pas 5

    Per als panellets de pinyons: mullem les boles de massa amb ou i les arrebossem de pinyons, pressionant lleugerament perquè s'enganxin.
  6. Pas 6

    Per als panellets de codonyat: reservem un tros de massa i li donem una mida allargada, a continuació tallem tires de codonyat d'1 cm de d'amplada aproximadament i les col·loquem sobre la massa. Seguidament emboliquem aquesta massa com si fos un caneló i la tallem al biaix de la mida d'un panellet.
  7. Pas 7

    Per als panellets de coco: agafem la massa de coco i en fem boletes, les pintem amb ou i les arrebossem amb coco ratllat.
  8. Pas 8

    Per obtenir un resultat més brillant, podem pintar els panellets amb ou.
  9. Pas 9

    Escalfem el forn a 200 graus i deixem coure els panellets de pinyons durant un 10 minuts, i 8 minuts la resta de panellets.