- Receptes
Moniato amb formatge de cabra, nous, mel i cibulet

Moniato amb formatge de cabra, nous, mel i cibulet
De Bon Preu
Data de publicació: 03 d’octubre del 2025
Aquesta recepta és una combinació deliciosa i equilibrada de sabors de temporada que combina el dolç i salat. Ideal com a entrant o plat lleuger.Temps i porcions
1 hTemps total
4Porcions
Ingredients
- 2 moniatos
- 2 cullerada d'oli d'oliva
- 1 cullerada d'herbes provençals
- Sal
- Pebre negre
- 200 grams de formatge madurat de cabra amb floridura
- 50 ml de nata per muntar
- 50 grams de nous pelades
- 2 cullerada de mel
- 1 manat de cibulet
Preparació
Pas 1
Escalfa el forn a 200 ºC, amb ventilació.Pas 2
Neteja bé la pela dels moniatos. Talla els extrems del moniato i, a continuació, talla els moniatos a rodanxes d'1 cm.Pas 3
Posa’ls en un bol i posa-hi un bon raig d’oli d'oliva. Amaneix-ho amb les herbes, pebre i sal i remena-ho bé.Pas 4
Estén les rodanxes de moniato en una sola capa sobre una safata de forn folrada i cou-les 20 min, fins que estiguin tendres. Deixa-les refredar.Pas 5
En un bol petit, mescla les nous amb la mel i posa-hi una mica sal. Posa-les en una safata de forn i aprofita l’escalfor del forn de la cocció dels moniatos per coure-les 5-7 min. Retira-les, remena-les i reserva-les.Pas 6
Treu la pela del formatge i trenca’l a trossos en un bol. Mescla’l amb la nata, fins que quedi una textura homogènia.Pas 7
Posa les rodanxes de moniato a la safata de servir i reparteix-hi el formatge batut per sobre.Pas 8
Trenca les nous torrades a trossets i posa-les sobre el formatge. Acaba-ho amb una mica de cibulet fresc picat.