- Receptes
Melmelada de taronja amarga
Melmelada de taronja amarga
De Bon Preu
Data de publicació: 14 de gener del 2025
Utilitza la nostra recepta de melmelada de taronja amarga pels pastissos o simplement per gaudir-la sola.Temps i porcions
3 hTemps total
4Porcions
Ingredients
- 1.5 kg de taronges
- 1.8 kg de sucre
- 2.3 litres d'aigua
Preparació
Pas 1
Renta molt bé les taronges, asseca-les i pela-les procurant que no quedin parts blanques adherides a la polpa. Talla les pells a la juliana.Pas 2
Retira amb compte la part blanca que hagi quedat a les taronges i talla-les per la meitat, transversalment. Retira les llavors, posa-les en una gasa juntament amb les parts blanques i lliga-les molt bé.Pas 3
Talla les taronges a trossets, posa'ls en una cassola gran, afegeix-hi les pells a la juliana i la bosseta amb les llavors i cobreix-ho amb l'aigua.Pas 4
Cou-ho fins al punt d'ebullició i després continua la cocció a foc mitjà baix, remenant de tant en tant, dues hores. Cal que es redueixi un terç.Pas 5
Recupera la bossa de les llavors i esprem-la perquè deixi anar la gelatina. Retira-la.Pas 6
Afegir el sucre a la melmelada i remoure a foc sota fins que s'hagi dissolt per complet. Pujar el foc i bullir durant 20 minutos o fins que tingui la consistència adequada. Retirar l'escuma que es formi en la superfície.Pas 7
Per conservar, posa la melmelada en pots de vidre esterilitzats i amb tancament hermètic. Posa'ls en una olla al bany Maria, tapat, 20 minuts. Retira'ls.