- Receptes
- Totes les col·leccions
- Plats base verdures i hortalisses
Flor de carxofa amb salsa romesco
Flor de carxofa amb salsa romesco
De Bon Preu
Data de publicació: 24 de febrer del 2025
Aprofita la temporada de carxofes amb aquesta recepta tradicional. Les flors de carxofa, cuinades a la perfecció i acompanyades de salsa romesco casolana, són una delícia.Temps i porcions
30 minTemps total
2Porcions
Ingredients
- 4 carxofes
- Mitja llimona
- 3 tomàquets
- 2 nyores
- 1 cabeça d'alls
- 25 grams d'ametlles torrades
- 25 grams d'avellanes torrades
- 150 ml d'oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta de pebre vermell
- Mig bitxo
- Sal
Preparació
Pas 1
Per a la salsa romesco, deixa les nyores en remull la nit anterior i treu-li la polpa separant les llavors. Escaliva els tomàquets i l'all, treu-ne la pela quan estiguin a temperatura ambient.Pas 2
Posa tots els ingredients en un got de túrmix o processadora: la carn de les nyores, els tomàquets, l'all, els fruits secs pelats, l'oli, una culleradeta de pebre vermell i un pessic de sal. Tritura-ho fins a obtenir la consistència cremosa desitjada. Rectifica-ho de sal i oli.Pas 3
Pela les carxofes deixant la part més tendra. Frega-les amb llimona. Enforna-les a 180 ºC 30 minuts.Pas 4
Abans de servir, aixafa-les una mica perquè quedin obertes. Serveix-les amb la salsa romesco