Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.
Mínim: 35,00 €
  • Receptes
  • Flor de carxofa amb salsa romesco

Flor de carxofa amb salsa romesco

Flor de carxofa amb salsa romesco

De Bon Preu
Data de publicació: 24 de febrer del 2025
Aprofita la temporada de carxofes amb aquesta recepta tradicional. Les flors de carxofa, cuinades a la perfecció i acompanyades de salsa romesco casolana, són una delícia.
Compra els ingredients

Temps i porcions

30 minTemps total
2Porcions

Ingredients

  • 4 carxofes
  • Mitja llimona
  • 3 tomàquets
  • 2 nyores
  • 1 cabeça d'alls
  • 25 grams d'ametlles torrades
  • 25 grams d'avellanes torrades
  • 150 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • Mig bitxo
  • Sal

Preparació

  1. Pas 1

    Per a la salsa romesco, deixa les nyores en remull la nit anterior i treu-li la polpa separant les llavors. Escaliva els tomàquets i l'all, treu-ne la pela quan estiguin a temperatura ambient.
  2. Pas 2

    Posa tots els ingredients en un got de túrmix o processadora: la carn de les nyores, els tomàquets, l'all, els fruits secs pelats, l'oli, una culleradeta de pebre vermell i un pessic de sal. Tritura-ho fins a obtenir la consistència cremosa desitjada. Rectifica-ho de sal i oli.
  3. Pas 3

    Pela les carxofes deixant la part més tendra. Frega-les amb llimona. Enforna-les a 180 ºC 30 minuts.
  4. Pas 4

    Abans de servir, aixafa-les una mica perquè quedin obertes. Serveix-les amb la salsa romesco