
Estofat de mongetes amb carbassa
De Bon Preu
Data de publicació: 18 de novembre del 2025
Un estofat de mongetes amb carbassa que combina suavitat i calidesa en cada mossegada. Un plat reconfortant, ple de sabor i ideal per als dies més freds.Temps i porcions
1 hTemps total
4Porcions
Ingredients
- 400 grams de mongetes blanques cuites
- 200 grams de carbassa sense pell
- 1 ceba de Figueres mitjana
- 2 grans d'all
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 1 litre de brou de verdures
- 2 branques de farigola fresca
- 40 grams de formatge parmesà
- Sal
- Pebre
Preparació
Pas 1
Talla la carbassa a daus d'1 cm. Pela i talla la ceba a la brunesa i pica els grans d'all.Pas 2
Escalfa un cassó gran amb l'oli d'oliva. Afegeix-hi la ceba i un pessic de sal i sofregeix-la fins que estigui ben daurada, uns 15 min.Pas 3
Posa-hi l'all i la carbassa i cou-ho 10 min més, fins que la carbassa estigui daurada.Pas 4
Incorpora-hi la farigola, el brou de verdures i les mongetes amb el seu propi líquid. Tapa-ho i deixa-ho coure 15 min més a foc mitjà.Pas 5
Amb un pelador, fes encenalls de parmesà sobre un plat. Posa 2 cullerots d'estofat en un bol, afegeix-hi un raig d'oli, pebre negre acabat de moldre i alguns encenalls de parmesà i serveix-ho.