
Croquetes de gambes a l'allada
De Bon Preu
Data de publicació: 13 de novembre del 2025
Les croquetes de gamba són cremoses per dins, cruixents per fora i plenes de sabor. Perfectes per sorprendre en un aperitiu o per donar un toc gourmet a qualsevol taula.Temps i porcions
14 hTemps total
10Porcions
Ingredients
- Oli d'oliva verge extra
- Salsa rosa
- 400 grams de gamba vermella
- 480 ml de llet
- 180 grams de farina
- 4 grans d'all
- Un raig de conyac
- 20 grams de julivert picat
- 1 bitxo
- Sal
- Pebre negre
- 200 grams de pa ratllat
- 5 grams d'all en pols
- 3 grams de julivert fulla
- 2 ous
Preparació
9 passosPreparació de la massa
Pas 1
Pela les gambes i reserva en un bol a part les cues. En una cassola, daura els caps i les pells amb 30ml l’oli, un pessic de sal, pebre i el bitxo. Afegeix la llet i feu que arrenqui el bull, tapa i deixa que infusioni 2 h.Pas 2
A la mateixa cassola, ben neta, daura l’all tallat a làmines amb 90ml de l’oli. Afegeix la farina i remena fins a fer una pasta homogènia. Deixa coure fins que la farina perdi l’aroma de crua.Pas 3
Cola els caps i les pells de la gamba. Aboca la llet de gamba juntament amb la massa de les croquetes tota de cop (prèviament escalfada) i que arrenqui el bull. Deixa que s’espesseixi lentament durant 15 minuts.Pas 4
Retira del foc i afegeix el conyac, el julivert picat i les cues de gamba picades, mescla bé tot i guarda la barreja a la nevera fins que es refredi.Pas 5
Un cop freda (12 h), fes-ne petits rectangles de la mida d’una mossegada amb l’ajuda d’un ganivet.
Preparació de l'arrebossat
Pas 1
Mescla el pa ratllat amb el julivert i l’all. Passa les croquetes per la farina, després, per l’ou batut i, finalment, pel pa ratllat.Pas 2
Deixa-les refredar bé abans de fregir-les (també les pots congelar).Pas 3
Fregeix les croquetes en oli ben calent fins que siguin daurades per fora i serviu-les de seguida.Pas 4
Pots fer servir les croquetes amb una punta de salsa rosa per damunt i, opcionalment, amb un xip d’all per acabar-ho