Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Pàgina inicialPàgina inicial
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.
Mínim: 35,00 €
Croquetes de gambes a l'allada

Croquetes de gambes a l'allada

De Bon Preu
Data de publicació: 13 de novembre del 2025
Les croquetes de gamba són cremoses per dins, cruixents per fora i plenes de sabor. Perfectes per sorprendre en un aperitiu o per donar un toc gourmet a qualsevol taula.
Compra els ingredients

Temps i porcions

14 hTemps total
10Porcions

Ingredients

  • Oli d'oliva verge extra
  • Salsa rosa
  • 400 grams de gamba vermella
  • 480 ml de llet
  • 180 grams de farina
  • 4 grans d'all
  • Un raig de conyac
  • 20 grams de julivert picat
  • 1 bitxo
  • Sal
  • Pebre negre
  • 200 grams de pa ratllat
  • 5 grams d'all en pols
  • 3 grams de julivert fulla
  • 2 ous

Preparació

9 passos

Preparació de la massa

  • Pas 1

    Pela les gambes i reserva en un bol a part les cues. En una cassola, daura els caps i les pells amb 30ml l’oli, un pessic de sal, pebre i el bitxo. Afegeix la llet i feu que arrenqui el bull, tapa i deixa que infusioni 2 h.
  • Pas 2

    A la mateixa cassola, ben neta, daura l’all tallat a làmines amb 90ml de l’oli. Afegeix la farina i remena fins a fer una pasta homogènia. Deixa coure fins que la farina perdi l’aroma de crua.
  • Pas 3

    Cola els caps i les pells de la gamba. Aboca la llet de gamba juntament amb la massa de les croquetes tota de cop (prèviament escalfada) i que arrenqui el bull. Deixa que s’espesseixi lentament durant 15 minuts.
  • Pas 4

    Retira del foc i afegeix el conyac, el julivert picat i les cues de gamba picades, mescla bé tot i guarda la barreja a la nevera fins que es refredi.
  • Pas 5

    Un cop freda (12 h), fes-ne petits rectangles de la mida d’una mossegada amb l’ajuda d’un ganivet.

Preparació de l'arrebossat

  • Pas 1

    Mescla el pa ratllat amb el julivert i l’all. Passa les croquetes per la farina, després, per l’ou batut i, finalment, pel pa ratllat.
  • Pas 2

    Deixa-les refredar bé abans de fregir-les (també les pots congelar).
  • Pas 3

    Fregeix les croquetes en oli ben calent fins que siguin daurades per fora i serviu-les de seguida.
  • Pas 4

    Pots fer servir les croquetes amb una punta de salsa rosa per damunt i, opcionalment, amb un xip d’all per acabar-ho