Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.Mínim: 35,00 €
  • Receptes
  • Costelles de porc amb salsa de castanya i vermut

Costelles de porc amb salsa de castanya i vermut

Costelles de porc amb salsa de castanya i vermut

De BonpreuEsclat
Data de publicació: 14 d’octubre del 2024
Busques receptes de costelles al forn? Deixa't sorprendre per la recepta que t'hem preparat. A més, aquesta recepta ve amb un ingredient especial, les castanyes.
Compra els ingredients

Temps i porcions

1 hTemps total
4Porcions

Ingredients

  • 8 costelles de porc
  • 200 g de castanyes pelades
  • 200 ml de vermut vermell
  • 200 ml de brou
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 2 cullerades de mantega
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada de farina
  • 1 branca de romaní fresc
  • 1 culleradeta de mel
  • Sal
  • Pebre negre
  • Julivert fresc picat

Preparació

15 passos

Les costelles

  1. Pas 1

    Salpebra les costelles de porc per ambdós costats.
  2. Pas 2

    En una paella gran, escalfa una cullerada d’oli d’oliva i una cullerada de mantega.
  3. Pas 3

    Segella les costelles per ambdós costats fins que quedin daurades i cruixents per fora, però sucoses per dins. Retira-les de la paella i reserva-les.

La salsa

  1. Pas 1

    Pela i pica la ceba i els alls.
  2. Pas 2

    A la mateixa paella on has cuinat les costelles, afegeix-hi una cullerada més d'oli d'oliva i sofregeix la ceba fins que estigui ben tendra i lleugerament daurada, uns 5 minuts.
  3. Pas 3

    Incorpora l'all picat i cuina’l durant un minut més fins que desprengui aroma.
  4. Pas 4

    Afegeix-hi la cullerada de farina i remena-ho tot bé durant 1-2 minuts perquè la farina es cuini i la salsa espesseixi.
  5. Pas 5

    Treu la branca de romaní de la paella.
  6. Pas 6

    Afegeix la mel i rectifica de sal i pebre al gust.
  7. Pas 7

    Si la salsa queda massa espessa, pots afegir una mica més de brou o d'aigua fins a obtenir la consistència desitjada .

Cuina amb el vermut i el brou

  1. Pas 1

    Afegeix-hi el vermut vermell a la paella i deixa-ho reduir durant 2-3 minuts, remenant de tant en tant.
  2. Pas 2

    Incorpora-hi el brou de carn, la branca de romaní i les castanyes pelades. Porta-ho a ebullició i després redueix el foc a mitjà-baix, deixant que la salsa cogui a foc lent durant uns 15-20 minuts, fins que les castanyes estiguin tendres i la salsa hagi espessit una mica.

Per acabar el plat

  1. Pas 1

    Reincorpora les costelles a la paella amb la salsa de castanya i vermut.
  2. Pas 2

    Cuina-les a foc suau durant 5-7 minuts més, girant-les perquè s'impregnin bé de la salsa i acabin de coure's per dins.
  3. Pas 3

    Decora amb una mica de julivert fresc picat per donar un toc de color.