Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Pàgina inicialPàgina inicial
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.
Mínim: 35,00 €
  • Receptes
  • Coca de recapte amb carbassa i bacallà

Coca de recapte amb carbassa i bacallà

Coca de recapte amb carbassa i bacallà

De Bon Preu
Data de publicació: 03 d’octubre del 2025
Una coca que celebra la tardor amb tot el seu sabor! La dolçor de la carbassa es fon amb el gust intens del bacallà sobre una base cruixent i saborosa. És una recepta que combina tradició i creativitat, perfecta per sorprendre en un sopar informal o gaudir-la en una trobada entre amics.
Compra els ingredients

Temps i porcions

2 hTemps total

Ingredients

  • 250 grams de farina de força
  • 550 ml aigua
  • 5 grams de llevat fresc
  • 50 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 200 grams de bacallà dessalat i esqueixat
  • 300 grams de carbassa
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 moniato
  • 1 ceba
  • 1 albergínia
  • Sal
  • Pebre negre
  • Pebre vermell dolç

Preparació

15 passos

Preparació de la massa

  1. Pas 1

    En un bol gran, desfés el llevat fresc en els 550ml d'aigua tèbia.
  2. Pas 2

    Afegeix la farina, mitja culleradeta de sal i barreja-ho fins a obtenir una massa homogènia.
  3. Pas 3

    Incorpora-hi 50ml d’oli d’oliva a poc a poc mentre continues pastant fins que la massa sigui suau i elàstica.
  4. Pas 4

    Forma una bola amb la massa, cobreix-la amb un drap de cuina i deixa-la reposar en un lloc càlid 1 h o fins que hagi doblat el volum.

Preparació del recapte:

  1. Pas 1

    Escalfa el forn a 200 °C.
  2. Pas 2

    Pela i talla la carbassa en rodanxes fines o en daus petits. Talla els pebrots, l’albergínia i el moniato a tires. Pela i talla la ceba a la juliana.
  3. Pas 3

    En una safata de forn, posa les verdures tallades, amaneix-les amb oli d'oliva, sal, pebre i un polsim de pebre vermell dolç.
  4. Pas 4

    Enforna-les 15 min, fins que estiguin tendres i lleugerament daurades.
  5. Pas 5

    Quan la massa hagi pujat, estira-la sobre una superfície enfarinada amb un corró fins a obtenir una forma rectangular, amb un gruix d’uns 0,5 cm.
  6. Pas 6

    Col·loca la massa estirada en una safata de forn folrada amb paper sulfurat.

Muntar la coca:

  1. Pas 1

    Distribueix uniformement les verdures rostides sobre la massa.
  2. Pas 2

    Reparteix el bacallà esqueixat per sobre de les verdures i afegeix-hi oli.
  3. Pas 3

    Enforna la coca a 200 °C 20 min, o fins que la massa estigui ben cuita i daurada pels costats.
  4. Pas 4

    Retira la coca del forn i deixa-la refredar una mica abans de tallar-la.
  5. Pas 5

    Serveix la coca de recapte tèbia o a temperatura ambient.