
Cloïsses a la marinera
De Bon Preu
Data de publicació: 13 de novembre del 2025
Les cloïsses a la marinera són un clàssic de la cuina mediterrània que destaca per la seva senzillesa i intens sabor a mar. Aquesta recepta combina ingredients frescos com la ceba, l’all, el llorer i el pebre vermell amb un toc de brandi i xerès, creant una salsa rica i aromàtica que acompanya perfectament les cloïsses. Ideal com a entrant o plat principal, és una proposta ràpida i deliciosa per gaudir del millor de la cuina i el mar.Temps i porcions
1 h 20 minTemps total
Ingredients
- 1.5 kg de cloïsses
- 1 ceba
- 2 grans d'all picats
- 100 grans de salsa de tomàquet
- 100 ml de brandi
- 100 ml de xerès
- Fulla de llorer
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1 cullerada de julivert picat
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Preparació
Pas 1
Pica la ceba, l'all i el llorer. Sofregeix-lo en una cassola baixa amb una mica d'oli.Pas 2
Quan agafi color, incorpora-hi les cloïsses, empolsina-ho amb pebre vermell, remena-ho una mica i afegeix-hi el brandi. Flambeja-ho.Pas 3
Quan la flama s'apagui, posa-hi la salsa de tomàquet, el xerès i cou-ho perquè s'obrin les cloïsses.Pas 4
Retira les cloïsses de la cassola i posa-les als plats. Mentrestant, redueix la salsa a foc viu i reparteix-la per sobre les cloïsses. Serveix-jo amb una mica de julivert picat.