
Caldereta de peix amb gambes, bolets i pomes
De Bon Preu
Data de publicació: 18 de novembre del 2025
Una caldereta de peix amb gambes, bolets i pomes que combina mar i muntanya amb un toc dolç sorprenent. Cremosa i plena de sabor, perfecta per donar un aire especial a qualsevol àpat.Temps i porcions
1 hTemps total
4Porcions
Ingredients
- 800 grams de peix
- 200 grams de bolets
- 200 grams de gambes
- 2 pomes
- 2 patates grosses
- 1 ceba grossa
- 2 grans d'all
- 1 pebrot vermell
- 2 tomàquets madurs
- 1 litre de brou de peix
- 100 ml de vi blanc sec
- 2 fulles de llorer
- 1 branca de farigola
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1 cullerada de farina
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
- Julivert fresc pica
Preparació
Pas 1
Pela i pica la ceba i els alls. Talla el pebrot vermell a tires fines. Ratlla els tomàquets. Pela les patates i talla-les a rodanxes d'1 cm. Pela les pomes i talla-les a daus mitjans. Neteja els bolets i talla'ls a trossos si són grossos.Pas 2
En una cassola gran, escalfa un raig d'oli d'oliva i salta-hi les gambes 30 s per cada costat. Reserva-les. Posa una mica més d'oli i sofregeix la ceba fins que estigui transparenti tendra, uns 5-7 min.Pas 3
Incorpora-hi l'all picat i el pebrot vermell i cuina-ho tot fins que el pebrot estigui tendre. Afegeix-hi els tomàquets i cou-ho 10 min.Pas 4
Incorpora els bolets i cuina'ls 5 min. Posa-hi les patates i la farina i remena-ho bé.Pas 5
Condimenta-ho amb el pebre vermell i aboca-hi el vi blanc. Deixa-ho reduir 3 min i posa-hi el brou, el llorer, i la farigola. Cou-ho 20 min.Pas 6
Posa el peix, les pomes i les gambes, reparteix-ho bé i cuina-ho 10 min més. Rectifica-ho de sal i pebre al gust i deixa-ho reposar uns minuts abans de servir-lo.