- Receptes
Calçots al forn amb romesco
Calçots al forn amb romesco
De Bon Preu
Data de publicació: 15 de gener del 2025
Gaudeix de la temporada dels calçots amb aquesta recepta tradicional. Aprèn a fer calçots al forn amb salsa romesco de forma fàcil i ràpida.Temps i porcions
30 minTemps total
4Porcions
Ingredients
- 1 manat de calçots
- 5 tomàquets
- 1 cap d'alls
- 50 g d'avellanes torrades
- 30 g d'ametlles torrades
- 1 nyora hidratada
- 6 cullerades de vinagre de poma
- 120 ml d'oli d'oliva
- 2 cullerades de pebre vermell
- Sal
- Pebre
Preparació
Pas 1
Escaliva els tomàquets i la cabeça d'alls.Pas 2
Pela els tomàquets escalivats i barreja'ls amb la resta dels ingredients en un got de túrmix. Afegeix-hi les avellanes i les ametlles torrades, la polpa de nyora, els alls escalivats, oli, vinagre i pebre vermell. Tritura-ho.Pas 3
Neteja els calçots, iguala'n les puntes i treu-ne l'arrel. Estén-los en una safata per a forn folrada en paper vegetal i pinta'ls amb oli. Cou-los a 175 ºC fins que estiguin cuits i serveix-los amb la salsa romesco.